Kategóriák Információ Kapcsolat
Nyitólap ÁSZF Információ Kapcsolat
+36 30/677-4360
COMPUTHERM Q4Z Zónavezérlő
Gyártó: COMPUTHERM
Súly: 571 g
Bruttó: 23 700 Ft / db
db
 
Kosárban: db
A tényleges szállítási költség, rendelés leadását követően, munkatársunk jelentkezésével kerül pontosításra!
Szállítási költségek tájékoztató
Termékismertető
A COMPUTHERM Q4Z zónavezérlő legfeljebb 4 darab, kapcsoló üzemű, vezetékes termosztáttal szabályozott fűtési zóna vezérlését tudja megvalósítani. Az egyes zónák külön-külön, vagy akár egyszerre is üzemeltethetők. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy mindig csak azok a helyiségek legyenek fűtve, melyekre éppen szükség van. A szobatermosztátok utasítására vezérli a kazánt és parancsot ad a termosztátokhoz tartozó fűtési zónaszelepek (max. 4 zóna) nyitására/zárására. A zónavezérlőhöz bármely kapcsoló üzemű szobatermosztát csatlakoztatható, mely kimeneti reléjének terhelhetősége: 230V AC, 50Hz, min. 1A (0,5A induktív).

Tápfeszültség : 230V AC, 50Hz
Zónakimenetek feszültsége : 230V AC, 50Hz
Zónakimenetek terhelhetősége : 1A (0,5A induktív terhelés)
Kazánvezérlő relé terhelhetősége : 24V AC/DC … 230V AC, 50Hz, 6A (2A induktív tehelés)
Kazánvezérlő relé késleltetése : 4 perc

Egy meglévő épületben a tüzelőanyag-fogyasztást az épület helyiségeiben kialakuló átlagos belső hőmérséklet alacsonyan tartásával lehet lényegesen befolyásolni, csökkenteni. A komfort csökkenése nélkül ezt a fűtési hálózat zónákra bontásával, a zónák igény szerinti fűtésével lehet megvalósítani. Mivel a kazánoknak csak
egy szobatermosztát számára van kiépítve csatlakozási lehetőség, a fűtési hálózat több zónára bontásához, a zónaszelepek vezérléséhez és a kazán több termosztátról történő üzemeltetéséhez szükséges egy zónavezérlő.

A COMPUTHERM Q4Z zónavezérlő 1-4, kapcsoló üzemű, vezetékes termosztáttal szabályozott fűtési zóna vezérlését tudja megvalósítani úgy, hogy az egyes zónák egymástól függetlenül is, de igény esetén akár az összes zóna egyszerre is tud üzemelni.