Nyitólap ÁSZF Információ Kapcsolat
+36 30/677-4360

Általános Szerződési Feltételek1. Általános szabályok

1.1. Jelen Általános Üzleti Szabályzat a www.mestercentrum.hu weboldal (a továbbiakban "Weboldal") szolgáltatója (Mestercentrum Áruház Kft., a továbbiakban: "Szolgáltató"), valamint a Weboldalon regisztrált felhasználó, és a Weboldalon keresztül vásárlást lebonyolító vásárló (a továbbiakban: "Vevő") között létrejövő jogviszonyt szabályozza. Jelen Általános Üzleti Szabályzat rendelkezései a Vevővel való ellenkező kölcsönös írásbeli megállapodás hiányában kizárólagosan érvényesek a Szolgáltatónak a Vevővel kötött írásbeli egyedi szerződésére.

1.2. Szolgáltató az Általános Üzleti Szabályzat változtatásának jogát fenntartja. A Weboldalon keresztül történő vásárlásokra a mindenkori Általános Üzleti Szabályzat rendelkezései érvényesek.

1.3. A Weboldalon megjelenített termékek megvásárlására a Weboldalon, valamint a Szolgáltató telephelyén van lehetőség.

2. Regisztráció

2.1. Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem áll módunkban kiadni.

2.2. A regisztráció során az egyedi vásárlói szerződés létrehozásához, módosításához, számla kiállításához, a szerződés teljesítéséhez, valamint az ezzel kapcsolatosan felmerülő követelések érvényesítéséhez szükséges vásárlói adatokat kell megadni.

2.3. A regisztrációval a regisztráló elfogadja, és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen Általános Üzleti Szabályzat regisztrált felhasználókra vonatkozó rendelkezéseit, valamint megadott személyes adatai kezeléséhez hozzájárul.

2.4. A regisztráció után a személyes adatokat a megadott hozzáféréssel bármikor meg lehet változtatni. A megadott személyes adatok valóságtartalmáért, valamint a hamis adatok megadásának következtében felmerülő károkért kizárólag a regisztrált felhasználó felel.

2.5. Szolgáltató az adatok megadásából eredő kötelezettség elmulasztásáért, valamint a regisztráció közben felmerülő technikai problémákért felelősséget nem vállal.

2.6. A regisztráció megszűnik a regisztrált felhasználó erre irányuló, írásbeli kérésére, illetve, ha Szolgáltató a regisztrált felhasználót jelen Általános Üzleti Szabályzat 2.7. pontja alapján törli a regisztrált felhasználók közül.

2.7. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációt törölje, valamint az egyedi vásárlói szerződéstől azonnali hatállyal elálljon, amennyiben Vevő jelen Általános Üzleti Szabályzattal vagy az ennek alapján létrejövő egyedi vásárlói szerződéssel kapcsolatban
 • bűncselekményt vagy szabálysértést követ el,
 • a Szolgáltatónak kárt okoz,
 • hamis, valótlan személyes adatokat ad meg,
 • meghal, illetve jogutód nélkül megszűnik.

3. Hírlevél

3.1. A Szolgáltató jogosult arra, hogy a felhasználó regisztráció során megadott e-mail címére a szolgáltatással összefüggő hírlevelet küldjön. A feliratkozással a regisztrált felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a regisztrációkor megadott e-mail címére rendszeres értesítés érkezzen. A hírlevél-szolgáltatást a regisztráció visszavonásával lehet töröltetni.

4. A vásárlás menete

4.1. A Weboldal új termékeket értékesít. Ha a működése során kipróbált, használt, vagy esztétikailag hibás termékek kerülnek a kínálatba, ezeket jól láthatóan megjelöljük.

4.2. A Weboldal tartalmazza az eladásra szánt termékek megnevezését, ismertetőjét, jellemzőit, valamint a fogyasztói eladási árat. Az eladási ár az ÁFA-t tartalmazza. A Weboldalon esetlegesen hibásan feltüntetett ár esetében a visszaigazolást megelőzően Szolgáltató a Vevőt egyeztetés végett felkeresi. Az ilyen megrendelést érvénytelennek tekintjük.

4.3. Az áruk szállítási költsége a Vevőt terheli. A szállítási költséget jelen Általános Üzleti Szabályzat 6.3. valamint 6.4. pontja szerint külön számítjuk fel, amely a csomagolási költséget is tartalmazza.

4.4. A Weboldalon az egyes termékekről megjelenített kép, valamint az ezekhez tartozó leírás és eladási ár ajánlattételnek nem minősül.

4.5. A Vevő a vásárlás során a kiválasztott terméket a bevásárlókosárba helyezi át. A vásárlás véglegesítéséig a kosár tartalma szabadon változtatható. A rendelés megerősítése kizárólag abban az esetben teljesül, ha Vevő jelen Általános Üzleti Szabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára kötelezőnek ismeri el. A termékek kiválasztása és jelen Általános Üzleti Szabályzat elfogadása után Vevő megadhatja a szállítási adatokat, kiválaszthatja a szállítás, valamint a fizetés módját.

4.6. A rendelés sikerességéről a Szolgáltató írásos üzenetet küld a Vevőnek. Amennyiben a Szolgáltató által küldött visszaigazoló levél tartalma a megrendelés tartalmától eltérő, a visszaigazoló levél új ajánlattételnek minősül, és a szerződés a megváltozott tartalmú ajánlat Vevő általi elfogadásával jön létre.

4.7. Szolgáltató a visszaigazoló levél elküldése után Vevőt írásban értesíti a szállítás, vagy a személyes átvétel lehetőségének megnyíltáról, illetve arról, ha a termék nincs raktáron, ezért rendelni kell, vagy a termék nem szállítható.

4.8. Amennyiben a Vevő által megrendelt termék a Szolgáltatónál nem található raktáron, ám annak megrendelését tudja biztosítani, Szolgáltató a Vevőnek e-mail üzenetet küld, amelyben tájékoztatja ezen időponttal kapcsolatban. A Vevő az ilyen tartalmú üzenet után jogosult a szerződéstől elállni. Amennyiben a Vevő a tájékoztató üzenetben foglalt feltételeket elfogadja, a szerződés létrejön, és a termék a megjelölt munkanapon belül a Vevő számára küldi.

4.9. Vevő átvételkor köteles a terméket ellenőrizni. Az átvételt igazoló irat aláírásával Vevő elismeri, hogy a teljesítés mindkét fél részéről megtörtént, és a terméket szerződés szerint átvette. Az átvételt követően a Szolgáltató csak az átvételkor nem észlelhető, rejtett hibákért vállal felelősséget.

4.10. A szerződés nyelve a magyar.

4.11. A szerződés írásbeli szerződésnek minősül.

5. Fizetés

5.1. A fizetés történhet, futárszolgálati utánvétellel, banki átutalással vagy készpénzben Szolgáltató telephelyén.

5.2. Banki átutalás opció választása esetén a bankszámlaszámot Szolgáltató e-mailben küldi el Vevő számára. Ebben az esetben az áru átvétele az összeg bankszámlára való érkezése után történhet, amelyről Vevő írásbeli értesítést kap.

5.3. Személyes átvétel esetén egyéb költségek nem terhelik a vásárlót.

6. Szállítási feltételek

6.1. A csomagjaink kézbesítését a DPD Kft; Sprinter Kft, a raklapos küldemények kiszállítását több szállítmányozó is végzi.

6.2. A szállítás tulajdonjog-fenntartással történik, a termék a vételár teljes kiegyenlítéséig a Szolgáltató tulajdonában marad.

6.3. Kedvezményes* díjszabások csomagküldés esetén (Maximális méret ~0,5m3 / csomag) :
  Rendelés értéke : bruttó 20.000,- Forint alatt
  Belföldi szállítás Előre utalásos fizetés Utánvétes fizetés átvételkor
  0,1 - 40 kg 890,- Forint 1090,- Forint
  40 kg felett súlypótlék +70,- Forint / kg
  Létra 250cm-ig +400,- Ft felár / létra
  Létra 250cm-től személyre szabott

  Rendelés értéke : bruttó 20.001-60.000,- Forint között
  Belföldi szállítás Előre utalásos fizetés Utánvétes fizetés átvételkor
  0,1 - 40 kg 790,- Forint 990,- Forint
  40 kg felett súlypótlék +70,- Forint / kg
  Villanybojler esetén +500,- Ft felár / bojler (súlytól, típustól függetlenül)
  Létra 250cm-ig +500,- Ft felár / létra
  Létra 250cm-től személyre szabott

  Rendelés értéke : bruttó 60.001,- Forint felett
  Belföldi szállítás Előre utalásos fizetés Utánvétes fizetés átvételkor
  0,1 - 40 kg díjtalan
  40 kg felett súlypótlék személyre szabott
  Villanybojler esetén +400,- Ft felár / bojler (súlytól, típustól függetlenül)

6.4. Kedvezményes* díjszabások raklapos szállítás esetén (Maximális súly 600-1000 kg / paletta) :
  Rendelés értéke : bruttó 150.000,- Forint alatt
  Belföldi szállítás Előre utalásos fizetés Utánvétes fizetés átvételkor
  80x120 cm paletta 6990,- Forint 9990,- Forint
  80x130 cm paletta 7990,- Forint 14990,- Forint
  80x130 cm paletta felett 9990,- Forint +10% felár / 10 cm

  Rendelés értéke : bruttó 150.000-300.000,- Forint között
  Belföldi szállítás Előre utalásos fizetés Utánvétes fizetés átvételkor
  80x120 cm paletta 2990,- Forint 5990,- Forint
  80x130 cm paletta 3990,- Forint 8990,- Forint
  80x130 cm paletta felett 5990,- Forint +10% felár / 10 cm
  Vegyestüzelésű kazán esetén +4000,- Ft felár (súlytól, típustól függetlenül)

  Rendelés értéke : bruttó 300.000,- Forint felett
  Belföldi szállítás Előre utalásos fizetés Utánvétes fizetés átvételkor
  80x120 cm paletta díjtalan 2990,- Forint
  80x130 cm paletta díjtalan 7990,- Forint
  80x130 cm paletta felett személyre szabott személyre szabott

  * A kedvezményes díjszabások internetes vásárlás esetén érvényesek.
7. Felek jogai és kötelezettségei

7.1. Jelen Általános Üzleti Szabályzat alapján megkötött egyedi vásárlói szerződés szerint Vevő köteles az áru ellenértékét megfizetni, az árut megvizsgálni, átvenni, valamint az ezzel kapcsolatos, jelen szabályzatban írt költségeket megfizetni, Szolgáltató pedig köteles a szerződésnek megfelelően az árut átadni.

7.2. A szerződés létrejöttétől számított 14 munkanapon belül a Vevő jogosult a szerződéstől a Szolgáltatónak címzett egyoldalú, írásbeli nyilatkozattal elállni, ilyen esetben a Vevőt egyéb kötelezettség nem terheli, Szolgáltató a megrendelést törli.

7.3. Az áru átvételétől számított 14 munkanapon belül Vevő a Szolgáltatónak címzett írásbeli nyilatkozatában elállhat a szerződéstől. Ebben az esetben Vevő 8 naptári napon belül köteles a terméket Szolgáltató részére visszaküldeni illetve személyesen visszaszolgáltatni, Szolgáltató pedig köteles személyes átvétel esetén azonnal, csomagküldés esetén a kézhezvételtől számított 30 munkanapon belül a vételárat teljes egészében visszafizetni. Ebben az esetben minden egyéb költség (így különösen a szállítási költség) a Vevőt terheli. Jelen pont szerinti elállás esetén Szolgáltató követelheti Vevőtől a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését.

7.4. Vevő nem élhet az elállási joggal, amennyiben a termék sérülése az átvétel után keletkezett, illetve amennyiben a terméket személyesen, a bemutatóteremben vette át. Amennyiben Vevő a terméket az elállási jog gyakorlása előtt már használatba vette, elállási jogával a továbbiakban nem élhet.

7.5. Szolgáltató a Vevő elállása esetén kizárólag garancialevéllel, fizetési bizonylattal rendelkező, sérülésmentes, hiánytalan és eredeti csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén fizeti vissza a vételárat.

7.6. A Felek eltérő megállapodása hiányában a Szolgáltató a Vevőtől kapott felszólítás kézhezvételétől számított 30 napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.

7.7. Ha a Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, és annak megrendelését a gyártótól sem tudja biztosítani, köteles erről a Vevőt haladéktalanul tájékoztatni, valamint helyettesítő terméket ajánlhat fel. Vevő ebben az esetben dönthet úgy, hogy a helyettesítő terméket elfogadja, vagy további következmények nélkül eláll a szerződéstől. Amennyiben Vevő a szerződéstől eláll, Szolgáltató köteles a Vevő által már kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríteni.

7.8. Ha Szolgáltató helyettesítő áruval teljesít, a 7.3. pont szerinti elállási jog gyakorlása folytán az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Szolgáltatót terhelik.

7.9. Szolgáltató fenntartja magának a jogot arra, hogy azt a Vevőt, aki az utánvétes árut (kivéve: hibás, sérült áru) szándékosan nem veszi át, kizárja a regisztrált felhasználók közül.

7.10. Amennyiben Vevő jelen Általános Üzleti Szabályzatot, vagy az ennek alapján létrejövő egyedi szerződést megsérti, Szolgáltatónak joga nyílik a szerződéstől való elállásra, valamint Vevő törlésére a regisztrált felhasználók közül.

8. Szavatosság, jótállás

8.1. A jótállás időtartama a termék Vevő általi átvételétől számítandó.

8.2. A szavatosságra és jótállásra egyebekben a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet, valamint a Polgári Törvénykönyv rendelkezései irányadóak.

8.3. A jótállás ideje alatt meghibásodott termék szervizbe való szállításáról a Vevő gondoskodik.

9. Adatvédelem

9.1. Szolgáltató a Vevő adatainak védelme során az személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései szerint jár el.

9.2. Szolgáltató személyes adatot akkor kezel, ha azt törvény vagy annak alapján önkormányzati rendelet előírja, vagy ahhoz Vevő hozzájárul.

9.3. Szolgáltató a regisztrált felhasználó személyes adatait az egyes szerződések létrehozásának, módosításának, teljesítésének, a Vevővel való kapcsolat felvételének, számla kiállításának, illetve az ezekkel kapcsolatosan felmerülő igények érvényesítésének céljából kezeli.

9.4. Szolgáltató a regisztrált felhasználó adatait törli, amennyiben a felhasználó ezt írásban kéri, illetve ha a regisztráló jelen Általános Üzleti Szabályzat 2.7. pontja alapján törlésre kerül.

10. Vegyes rendelkezések

10.1. Felek kölcsönösen vállalják, hogy jogvitájukat elsősorban békés úton rendezik. Amennyiben ez nem vezetne eredményre, a Pesti Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

10.2. Amennyiben jelen Általános Üzleti Szabályzat bármely pontja érvénytelen lenne, az nem érinti az Általános Üzleti Szabályzat egyéb pontjainak érvényességét.

10.3. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó szabályai az irányadók.

10.4. A Szerződő felek kijelentik, hogy a szerződés teljesítése során egymással együttműködnek, a szükséges tájékoztatást egymásnak megadják, az esetleges vitás kérdésekben elsősorban békés úton történő megoldást részesítik előnyben.

Hajdúnánás, 2017. január 25.

Általános Szerződési Feltételek nyomtatható változatának letöltése

HTML